KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Patron

JANUSZ KUSOCIŃSKI
PATRONEM NASZEJ SZKOŁY

1907 - Rok urodzenia Janusza Kusocińskiego.

1925 - Udany debiut „Kusego” w barwach klubu „Sarmata”.

1927 - Nawiązanie współpracy z trenerem Aleksandrem Klumbergiem.

1928 - Zajęcie I miejsca przez „Kusego” w biegu na 5 km w mistrzostwach Polski.

1930 - Mecz lekkoatletyczny w Brumie zakończony zwycięstwem
Kusocińskiego w biegu na 5 km.

1931 - Ustawienie przez „Kusego” rekordu Polski w biegach
na wszystkich dystansach.

1932 - Zdobycie złotego medalu przez Kusocińskiego w biegu na 10 km.

1934 - Pojedynek w Warszawie między ,,Kusym” a Lauri Lechtinenem
zakończony porażką Polaka.

1939 - Zdobycie tytułu mistrza Polski w biegu na 5 i 10 km.

1939 - 1 września zgłoszenie się Kusocińskiego do wojska kompanii
karabinów maszynowych II batalionu 360 pułku piechoty.

1939 - 29.IX. Odznaczenie Janusza Kusocińskiego Krzyżem Walecznych
za Obronę Warszawy.

1940 - 26 marca aresztowanie ,,Kusego" i przewiezienie go do więzienia
na Mokotowie za podziemną walkę z okupantem.

1940 - 21 czerwca rozstrzelanie Janusza Kusocińskiego
przez hitlerowców w Palmirach.